Egy repülőnyi védőfelszerelés érkezik Kínából Kolozs megyébe

2020.04.29. | koronavírus
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Egy repülőnyi védőfelszerelés érkezik Kínából Kolozs megyébe

Elindult Shanghaiból a Kolozs megyei kórházak által megrendelt védőfelszereléseket szállító különrepülőgép, amely ma érkezik meg Kolozsvárra. A védőeszközök beszerzését a helyi közintézmények által kiutalt források tették lehetővé.
A légi segélyszállítmány megszervezését a sürgősségi megyei kórház, valamint Un Singur Cluj nemrég létrejött platform vállalta el együttműködve a prefektusi-, a kolozsvári polgármesteri hivatallal, valamint a Kolozs megyei önkormányzattal. Március végén a megyei kórház a bukaresti kínai nagykövetség segítségét kérte olyan kínai gyártók feltérképezésére, akik rendelkeznek a Kolozs megyei igényeknek megfelelő készlettel.
„A közösségi összefogás ereje még inkább megmutatkozik ebben a járványügyi veszélyhelyzetben, hiszen a koronavírus-járvány elleni küzdelem közös felelősség. Hatóságként, önkormányzatként minden lehető intézkedést meg kell hoznunk a lakosok egészsége védelmében. Arra törekszünk, hogy a járvánnyal összefüggyő beszerzések a legjobb helyre kerüljenek, amelyekre normális esetben egyetlen egészségügyi intézmény sincs felkészülve. Ezt szolgálja a mostani Kínából érkező szállítmány is, elégséges védőfelszerelést biztosítani az első vonalban harcolók számára.
Köszönjük ugyanakkor a nemrég létrejött kezdeményezésnek, Un Singur Cluj platformnak a hathatós támogatást, a helyi cégek, intézmények, vállalkozók felajánlásait. Egy hónap alatt összesen 925 ezer lejt sikerült adományokból összegyűjteniük a megyei kórházak számára, szolidaritási jegyekből is majdnem 225 ezer lej gyűlt össze, hálásak vagyunk a nemes gesztusoknak, a kisebbeknek is! Minden ilyen kezdeményezés előre visz, a társadalmi felelősségvállalás része a segítségnyújtás.” — nyilakozta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.